Форум "Поэзия"
Коралловые рифмы
Вспышка графомании: Касьяниада, или слово о погибели рате ЕЗэской. Незаконченая поэма.Каждый видел гибель света, Да хранит нас бог «Ария» Колоквіум із фізики...Хіба Є в цьому світі щось страшніше? Далебі, лише іспит. Зайдемо ж, друзі До авдиторії N, що деякі гарячі голови її Батальним кличуть полем. Певно, Все ж, мають рацію вони... Над бойовищем майоріє Касіяненко отой, що Люципер і Змій, і Людожер, А найстрашніше ж, Фізики доцент. Вкладає в піхви своє лезо Атфіза страшного, що сяє Диявольським вогнем самого пекла. Погладжуючи вуса, З помітним задоволеннями Оглядує бойовище криваве Поглянемо ж і ми на цю картину страшну, Від якої віє холодним смерті подихом. Авжеж, не знає межі Жорстокість воїнів пекельних, Касьян з яких Найперший богатир. Лежать, лежать без подиху! Бойовики найкращі, лицарі славетні, Цвіт гвардії езеської. Поглянемо ж, Хто впав на ниві цій кривавій, Наклавши головою світла ради... Ось Waldek, гербоносець гордий, У серце вражений ударом Сили нелюдської. А на обличчі Навік застигла жага помсти. Й sir Gilrod, звитяжних Лицарів нащадок, у цій битві Припустився він єдиної помилки І лежить навзнак тепер без поруху. А руки Шведа, званого Трипером Ще й досі бердиша стискають у судомі, Хоч тіло богатирське вже життя Навік покинуло...Ридай, ридма-ридай РТЗП, бо ж втратив зараз трьох войовників своїх найвидатніших. Один лиш Штофелло Здатен зрівнятися із ними, але що Зуміє втнути сам-один цей воїн видатний, Коли і двадцять тут не втнуло Нічого путного? Підемо далі. Геть нікого, Хоч ледь живого тут немає! Ось і Козак. Утілення Мамая із легенд, Він сподівався обдурити лицаря з пітьми. Не вийшло... Доля пана Теодора Мало вас здивує... Амазонки... Безстрашні ратні подруги, що прагли Похитнути чорний трон. Та де там! Не мають Спритність і тендітність шансів там, Де блискавкою витанцьовує Атфіз, важкий, Як доля неборак тих, Що спробувать схотіли його силу. Багато ще, багато полягло тут Рубак непересічних. Перелічіть Усіх не в змозі я, бо тьмарить Страшенна туга мої розум І серце... Єдине може нас утішить, що Не Лебідь та чотириока, і не Вол куций, на людину Страшна карикатура, А лиш Касьян, великий і жахливий Зміг подолати нездоланну рать... То хто ж тепер зупинить Зла ходу непереможну? З емайців лиш дон Strix-Штофелло... Хіба ж тепер є здатні підсобить йому? Може Сокирка з своїм топірцем? де Шрам? Хай ножиком своїм Курей патрає на подвір’ї Сільському. Як згадую про ньго, У мене виникає сміх крізь сльози. Legolas, ельф з характером прибалта Не встигне навіть вихопити зброю. Не counter це йому... А Hooligan? Про серйозність Планів цього індивіда в бою кривавім Не говрить ніщо, зовсім ніщо! Не брав Би в розрахунок я цих юнаків недбалих. Не знаю я, не відаю, що має Чинити дон Штофелло, бо у битві, Пліч-о-пліч з воїнством таким, не має Він жодних сподівань на вдалий результат. А втеча? Лиш ганьба і сором, що не гідні Честі славного ідальго... Щодо текістів... Я не бачу В їхніх лавах мужа жодного, що походив би На воїна хоч трохи. Шкода лишень дівчат тамтешніх, Гідних, без сумніву, кращої долі, Ніж нагла смерть намарно. Сама думка Про долю їхню, допікає мені гірше Від рани найстрашнішої
|
|
Marser
© 01.11.03 18:22:29
Примечания: Касиян, Касияненко - лектор и лабораторщик по физике, доцент. По моему мнению, лучший из всех моих преподов за уже 12 лет учебы. Личность невероятная, всесторонне развит. Гвардія езеська - наша группа, ЕЗ-02. Sir Gilrod - Я Емайці, текісти - наш поток, МА-02, ТК-02 РТЗП - ІнРТЗП,Інститут Радіотехніки, Зв'язку та Приладобудування. Замечания в сторону емайцев содержат намеки на Counter-Strike. P.S. Текст поэмы я не отформатировал, так что получилось не очень красиво(особенно с эпиграфом). Просьба кому-то из модеров поправить. P.P.S. А коллоквиум мы сдали неплохо. У "найвидатніших войовників" в среднем "10". |
|
> Погладжуючи вуса, > З помітним задоволеннями > Оглядує бойовище криваве > Поглянемо ж і ми на цю картину страшну... прикольно! |
|
#3 Marser © 03.02.05 19:00:25
И скажу я вам, что второй коллоквиум стал разгромомо, а экзамен - деклассацией |
|
#4 Kerk © 07.02.05 03:13:08
А можно изложить на русском примерный смысл? :) |
|
#5 Marser © 15.02.05 19:29:56
> > #4 Kerk © 07.02.05 03:13:08 > > А можно изложить на русском примерный смысл? :) Не придуривайся. Даже отключая русскую часть своего словарного запаса, я не нахожу там ничего, что помешало бы уловить смысл. Или это теперь так модно - делать вид, что украинского совсем не понимаешь. Почему ЮЗ или Ega23 читают по-украински без затруднений? |
|
#6 Marser © 15.02.05 19:34:50
Кстати, 3.5 года назад я был свидетелем внесения на Мастаках правила о языках. Видел и идиотов с обоих сторон, которые это спровоцировали. Одни стебались, задавая вопросы по-украински, другие бурно на них реагировали, показывая самую примитивную ксенофобию. Конечно же, были и те, кто действительно не был способен сформулировать свой вопрос по-русски. Но, спрашивается, что же их занесло на delphi.mastak.ru? |
|
Не придуривайся. Даже отключая русскую часть своего словарного запаса, я не нахожу там ничего, что помешало бы уловить смысл. Знаешь,а я очень долго вчитывался... |
|
#8 Kerk © 15.02.05 21:18:26
> Не придуривайся. Выражения подбирай, мальчик. > Даже отключая <B>русскую</B> часть своего словарного запаса, > я не нахожу там ничего, что помешало бы уловить смысл. Понятно почему не нашел. > Или это теперь так модно - делать вид, что украинского > совсем не понимаешь. Мне твоя мода пох. Украинский я понимаю не намного больше, чем болгарский.. только совпадающие или совсем похожие слова.. Удавиться теперь? > Почему ЮЗ или Ega23 читают по-украински без > затруднений? У них спроси. |
|
#9 Marser © 19.02.05 13:21:20
> У них спроси. Думаешь, я просто так писал бы? Хотя... Я им эту ссылку покажу Основная суть - сдача коллоквиума по физике. Стёб на тему героического эпоса, хождение по ратному полю после битвы, в которой злой препод перемочил целую группу. Пару слов переведу: Хіба - разве цьому - этом світі - мире Далебі - видимо, наверное Певно - см. выше мають рацію - правы майоріє - видится, возвышается піхви - ножна межі - предела Жорстокість - жестокость Найперший - первейший без подиху - бездыханные вражений - поражен Навік застигла жага помсти - навек застыла жажда мести звитяжних - (возможно) доблестных нащадок - потомок Припустився він єдиної помилки - допустил одну ошибку лежить навзнак тепер без поруху - лежит навзничь теперь неподвижный стискають у судомі - сжимають в судороге втратив - потерял Здатен - способен втнути - суметь видатний - выдающийся Геть нікого - никого ледь - чуть Утілення - воплощение сподівався - надеялся лицаря з пітьми - рыцаря из тьмы прагли - стремились Похитнути - поколебать Спритність - ловкость тендітність - хрупкость блискавкою - молнией важкий - тяжелый неборак - недотеп непересічних - незаурядных Перелічить - пересчитать не в змозі - не способен туга - тоска Вол куций - вольная трактовка фамилии жахливий - ужасный зупинить - остановит непереможну - непобедимую патрає - потрошит згадую - вспоминаю Не встигне навіть вихопити зброю - даже не успеет выхватить оружие Не counter це йому - Имеется в виду игра CS говрить(говорить) розрахунок - расчёт недбалих - недалёких Чинити - делать вдалий - удачный втеча - побег ганьба - позор гідні - достойны Щодо - что касается Я не бачу в їхніх лавах мужа жодного, що походив би на воїна хоч трохи - Я не вижу в их рядах никого, хотя бы немного похожего на воина Шкода лишень - жаль только без сумніву - без сомнений Ніж нагла смерть намарно - чем неизбежная смерть низачто Да... Ну извини, Керк. |
|
#10 Marser © 19.02.05 13:29:52
Ещё и две опечятки нашел(исправлены в словарике). Спасибо Николаю, его слова заставили задуматься. В любом случае любителям повосклицать "Да у нас даже языки почти одинаковые!" нанесён серьёзный удар |
|
#11 Kerk © 19.02.05 14:27:59
>> У них спроси. > Думаешь, я просто так писал бы? Я не спорю с тем, что они читают без затруднений.. я просто предлагаю вопрос "почему?" задавать им, а не мне. :) Спасибо за словарик. :) |
|
#12 Marser © 21.02.05 11:37:03
> Спасибо за словарик. :) Понравилось? Полезай в форум "Другие языки", мы там тебе и не таке расскажем! |
|
#13 student 04.09.07 20:52:27
Касян сцуко зверюга!!!!! Его терор на своей шкуре чуствовал!!!!! А стих класниый))) если аффтор не против я его розпичатаю и дам друзьям из групи почитать??)))) |
|
#14 Marser © 04.09.07 23:43:27
> #13 student 04.09.07 20:52:27 > > Касян сцуко зверюга!!!!! Его терор на своей шкуре чуствовал!!!!! > А стих класниый))) если аффтор не против я его розпичатаю > и дам друзьям из групи почитать??)))) Опа, винничане! Конечно, можешь даже самому Касьяну принести, он Марущенко отлично помнит |
|
#15 Kvazis 05.09.07 18:55:24
Касіян рулить! Він дуже прікольний дядя. Я йому дивився в очі і отримав 5 на єкзамені=) ТК-06 |
Написать ответ |
|